Cum sa faci bruschete ca un adevarat italian

Posted on Updated on

Bruschetele, felii de paine prajita acoperite cu diferite ingrediente, care in vremurile de demult erau o gustare simpla pentru tarani sau lucratori, se gasesc astazi in majoritatea restaurantelor italiene.

Cea mai populara versiune este cea acoperita cu rosii tocate, ulei de masline, sare, piper, busuion si un pic de oregano. Cu toate acestea, exista si versiuni acoperite cu carne, branzeturi, fasole sau alte legume de sezon, ce pot satisface toate gusturile.

Astazi o sa va prezint doua tipuri de bruschete care imi plac si pe care le-am facut dupa ce am fost la piata si am cumparat ingrediente proaspete.

Primul fel de bruschete si cel mai popular, de altfel, este cel cu rosii proaspete, ulei de masline extra virgin de calitate si oregano. Un aperitiv simplu, dar gustos, cu care nu vei da gres niciodata. A doua brucheta este acoperita cu felii de prosciutto, branza fontina si pepene galben, un joc interesant dulce/sarat.

bruschete

Cu cateva ingrediente simple, poti face un platou de aperitive cu care sa primesti orice invitat.

Dar hai sa vedem de ce avem nevoie…

Ingrediente:

– 1 bagheta

– prosciutto

– rosii cherry

– pepene galben

– branza fontina

– 1 catel de usturoi taiat pe jumatate

– sare si piper

– ulei de masline

Cum se prepara:

1. Taiem rosiile cherry in sferturi si le punem intr-un bol. Le stropim cu un pic de ulei de masline, sare si piper. Daca vrem si ne place, adaugam si un pic de busuioc tocat marut.

2. Taiem pepenele pe jumatate si ii scoatem semintele. Poti folosi o lingurita pentru a scobi in el bile, in functie de cate portii doresti sa prepari.

3. Inveleste fiecare bila de pepene cu o felie de prosciutto, care mai apoi se inveleste intr-o folie de plastic si se baga la frigider.

4. Taie branza fortina, pune-o pe o farfurie, iar apoi mergem si cu aceasta la frigider.

5. Taie bagheta pe diagonala, in felii de aprox 3 cm. Punele pe gratar sau in cuptor, pana cand devin usor crocante, aprox 8 minute. Scoatele feliile din cuptor si freaca-le cu usturoiul taiat pe jumatate.

6. Scoate toate ingredientele din cuptor, pune-le pe bruschete inainte sa le servesti.

Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s