Linguine cu creveti – o reteta usoara, pentru o zi de vara

Posted on Updated on

reteta linguine cu creveti

Linguinele sunt un fel de spaghete plate, cu un diametru de 4 milimetri. Ele sunt mai late decat spaghetele normale, dar mai inguste decat fettuccine. Expertii in bucataria italiana sunt familiarizati si cu varianta de linguine mai subtiri, numite linguettine.

Istoria pastelor linguine

Numele acestor paste insemana, in italiana, „limbute”, adica limbi mici. Linguinele mai sunt cunoscute in peninsula si sub denumirea de „trenette” sau „bavette”. Ele sunt originale din Genova si regiunea Liguria, din peninsula. Cele mai faimoase retete cu aceste paste se numesc „Linguine alle vongole”, adica linguine cu scoici si „Trenette al pesto”, adica linguine cu sos pesto.

Spre deosebire de traditionalele spaghete, care se gatesc cu sos de rosii si carne, linguinele sunt de cele mai multe ori servite alaturi de fructe de mare si sos pesto si sunt ideale pentru zilele de vara, cand se recomanda mancaruri mai usoare.

Astazi, te voi invata cum sa prepari linguine cu creveti. Este o reteta usor de gatit, gata in numai 30 de minute si foarte delicioasa, care va intra foarte rapid in meniul tau saptamanal.

Ingrediente pentru 4 portii:

– 300 gr linguine (in comert, vei gasi atat varianta din faina alba, cat si cea din grau integral, cea de-a doua varianta fiind preparata preponderent in Italia);

– 500 gr creveti;

– 2 cepe mici;

– 100 gr morcovi;

– 1 ardei rosu;

– 50 gr fasole verde;

– 50 ml ulei de masline;

– 100 gr smantana lichida;

– cimbru sau busuioc proaspat;

– sare si piper.

Mod de preparare:

  1. Taie morcovii in rondele, ardeiul rosu in fasii si fierbe-i, alaturi de fasolea verde, timp de 10 minute. Scoate legumele din oala si aseaza-le pe o farfurie.
  2. In apa in care au fiert legumele, pune sare si un strop de ulei de masline si apoi linguinele. Lasa-le sa fiarba conform timpului inscris pe ambalaj, niciun minut mai mult, chiar daca ti se par ca sunt nefierte. Linguinele nu trebuie puse sub jet de apa rece, doar scurse de apa in care au fiert.
  3. Incinge restul de ulei de masline intr-o tigaie. Caleste ceapa timp de un minut, apoi adauga crevetii si lasa-i sa se rumeneasca cateva minute.
  4. Adauga legumele fierte si cimbrul, iar dupa alte 3-4 minute pune smantana. Apoi condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  5. La sfarsit, pune linguinele al dente in tigaie, stinge focul, acopera cu un capac si lasa-le sa absoarba sosul.
  6. Dupa 10 minute, ridica capacul si savureaza delicoasa reteta de linguine cu creveti.

Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s