RIOMARE, o conserva cu istorie

Posted on

conserva Riomare.jpg

Pestele este o componenta foarte importanta in alimentatia zilnica sanatoasa, fiind bogat in substante benefice pentru organism, dar mai ales pentru creier.

Pentru ca este importanta calitatea pestelui folosit, Riomare, un produs italian cu renume in intreaga lume, are grija sa respecte toate standardele de calitate si siguranta. Pentru a te bucura de beneficii maxime, nu te mai uita la pret si alege calitatea. Un produs de calitate este putin mai scump decat unul obisnuit, insa beneficiile sunt net superioare.

De ce sa alegi Riomare in alimentatia ta

In primul rand, pentru ca Riomare alege cel mai bun peste pentru o aroma si savoare net superioare. Cel mai cunoscut este Riomare in ulei de masline, de cea mai buna calitate, obtinut prin presare la rece, urmat de sortimentele de Riomare de ton sau somon cu legume.

Cei de la Riomare au grija sa aleaga doar cel mai bun peste, din zone de mare nepoluate, pentru a garanta cele mai inalte niveluri de calitate. Practic, Riomare foloseste urmatoarele sortimente de peste: ton, macrou, sardine si somon, pe care le conserva in ulei de masline pur, cu un varf de sare de mare, fara alti conservanti sau arome artificiale.

Ingredientele principale din conservele Riomare

Pestele este vedeta conservei, urmat de uleiul de masline, in ceea ce priveste conservele Riomare original.

Tonul care ajunge pe mesele a milioane de oameni are o istorie aparte, de la origini si pana la conserva de pe rafturile marilor magazine. Riomare “nu pierde din vedere” tonul, de cand este pescuit, pana la prelucrare, conservare si sterilizare. Asta pentru ca tu sa te bucuri de cea mai buna calitate.

ton Riomare.jpg

Uimitor sau nu, la Riomare, tonul calatoreste cu nume propriu, prenume, adresa, fix ca in buletin: marea din care provine, nava pe care a fost transportat, lotul inscris la fabrica de care a apartinut, in ce conserva este pus si in ce bax a fost ambalat.

Iata care sunt speciile de ton folosite de Riomare:

  1. Yellowfin – Thunnus albacares – al doilea cel mai popular ton in ce priveste cantitatile pescuite si conservate (circa 25% din totalul anual pescuit de ton). Are cel mai bun gust, o textura delicata, aroma intensa. Se poate consuma, la fel de bine si in stare proaspata. La finalul productiei, carnea are o culoare roz deosebita, este frageda si are un gust placut.

  2. Tonul Skipjack (tonul dungat – Euthynnus pelamis): anual, peste 60% din productia de conserve se bazeaza pe acest tip de ton. Carnea este deschisa la culoare si are o aroma placuta de peste.

  3. Tonul Longtail (Thunnus tonggol) – provine din zonele de coasta din Malaezia si Vietnam. Carnea lui este aproape alba si are o aroma delicata.

Curatarea tonului, de orice fel este o operatiune manuala la Riomare, mai ales ca pestii au dimensiuni diferite si nicio masina din lume nu ar putea sa ii curete la fel de bine. Pentru cele mai bune rezultate, Riomare foloseste metoda de curatare dubla, care permite eliminarea completa a tesutului subcutanat, acea grasime care se oxideaza si ofera carnii un gust ranced.

Riomare acorda aceeasi grija alegerii si selectarii celorlalte ingrediente, cum ar fi uleiul de masline. Uleiul de masline utilizat in conservele Riomare este de cea mai buna calitate, prelucrat in Italia de catre furnizori de specialitate si atent selectionati. Incolor, limpede si cu un gust delicat, uleiul de masline permite consumatorilor sa aprecieze culoarea reala a tonului, in timp ce ii imbunatateste aroma.

Minerale, vitamine, nutrienti, la superlativ

Conservele Riomare sunt, in primul rand, o mina de proteine. 100 grame de ton in ulei de masline contin 18.5 grame de proteine, atat de necesare pentru cresterea si reconstruirea tesuturilor, prin stimularea procesului de reinnoire celulara.

Bogate in fosfor. Fosforul este unul dintre elementele minerale foarte importante pentru organism si care, impreuna cu calciul, ne ajuta sa ne mentinem oasele si dintii sanatosi si controleaza echilibrul sistemului nervos. 100 grame de ton asigura circa 20% din necesarul zilnic, fiind unul dintre cele mai bogate sortimente de peste bogate in acest mineral.

Vitamine si minerale la superlativ. Tonul este unul dintre cei mai hranitori pesti, dar usor si sanatos, mai ales ca el contine acizi grasi nesaturati si vitamine pretioase precum: B12 si PP. Pestele folosit in conservele Riomare sunt si o sursa de magneziu, iod sau de fosfor, care contribuie semnficativ la aportul de fier.

Plin de Omega 3 si acid docosahexaenoic (DHA). Aceste substante contribuie la protectia impotriva arterosclerozei si a trombozei, au un important efect anti-inflamator, contribuie la reconstructia tesuturilor, precum si la protectia sistemului nervos si a retinei. Consumul regulat de peste are un efect pozitiv si in ceea ce priveste riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, contribuie la imbunatatirea starii de spirit si are un rol pozitiv in reducerea riscului de alergii.

Peste care este in conservele Riomare este bogat in fluor, seleniu, iod si fosfor (acesta din urma fiind foarte greu de gasit in alte alimente), de multe ori absente din dietele noastre, care ajuta circulatia sangvina, sustin functiile sistemului muscular si nervos.

Mai mult, conservele Riomare sunt excelente din punct de vedere nutritional si o alternativa pentru cei care nu au timp sau posibilitatea de a gati peste proaspat sau congelat.

Asadar, acum stii de ce Riomare este conserva cu istorie, apreciata de toata lumea pentru gustul unic, inedit, obtinut doar cu ajutorul celui mai bun peste.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s