Sosurile Barilla completeaza istoria pastelor italiene

Posted on Updated on

Sosuri italiene Barilla

Tuturor ne plac pastele, mai ales cele de la Barilla, celebra marca italiana, care isi pastreaza gustul fin, aspectul si textura, chiar si dupa fierbere. Daca in articolul trecut vorbeam despre istoria pastelor italiene Barilla, astazi vom dedica ragaz celor mai bune sosuri pentru paste italiene, care desavarsesc orice reteta facuta acasa si incanta toti oaspetii adunati laolalta.

Despre sosurile Barilla

In primul rand, fiind un produs italian cu renume international, Barilla isi pune creativitate in a crea gusturi savuroase si incofundabile, folosind doar ingrediente simple si naturale si foarte multa dragoste. Fata de alte sosuri pentru paste, cele de la Barilla sunt garantia unei arome unice, absolut naturale, fara conservanti sau aditivi adaugati. Iar gama larga de sosuri italiene fac din orice reteta de paste un rasfat al papilelor gustative, stimuland apetitul intregii familii.

Sosurile Barilla au luat nastere din dragostea pentru paste, de acum 100 de ani, pentru a face pregatirea lor mai usoara, cu rezultate cu adevarat aromate si gustoase. Fiecare dintre retetele de sosuri Barilla a fost gandita pentru a pune in valoare orice sortiment de paste, de la cele traditionale, pana la combinatii mai neobisnuite.

Sosurile Barilla sunt disponibile intr-o gama variata de sortimente, printre care:

Amatriciana – este un sos de rosii bogat, preparat cu grija si fara adaos de conservanti, pentru a fi turnat direct pe pastele scurse de apa, combinandu-se perfect cu sortimentul de paste Bucatini de la Barilla.

Base per Bolognese – contine rosii coapte natural si diferite sortimente de legume si condimente precum: ceapa, morcovi, usturoi si busuioc. Este unul dintre cele mai indragite sosuri italiene de la Barilla, ce poate fi adaugat peste o larga varietate de paste.

Basilico – este realizat din rosii dulci Datterini, cultivate pe campurile italiene, si basilico (busuioc) parfumat. Este cel mai bun sos care invaluie in aroma sa cam toate sortimentele de paste, indiferent de ocazie: cina, pranz, brunch-uri etc.

Sos Barilla Napoletana – asa cum spune si denumirea, evoca gustul napoletanilor pentru dulceata cepei, pentru rosiile bine coapte, apetisantul gust de usturoi, parfumul timului si al patrunjelului si uleiul de masline. Pentru a intensifica aroma sosului Napoletana, se mai pot adauga smantana sau file de ansoa. Este un tip de sos italian ce s-a nascut acum 100 de ani si se potriveste de minune cu sortimentele de paste Barilla atat de diversificate.

Sosul Barilla Pesto alla Calabrese – un sos ce arde ca o pasiune pentru pastele bine pregatite, cu o aroma intensa de rosii si ardei de diferite culori, a carui savoare o poti imbogati prin adaugarea catorva cubulete de mozzarella.

Barilla Pesto alla Genovese – busuiocul proaspat si parfumat se adauga aromei autentice de Pecorino Romano, reiesind un sos gata sa fie adaugat in retete de paste italiene al dente.

Sos italian Barilla Ragù alla Bolognese – contine carne de cea mai buna calitate, provenita dintr-un lant de aprovizionare atent controlat, realizat cu rabdare, dragoste si fara conservanti. Pentru a-si elibera aroma intensa, se gateste cu Tagliatelle cu ou.

Sos italian Barilla Ricotta – fulgii de branza ricottta si rosiile taiate bucatele sunt in perfecta armonie pentru a intensifica gustul pastelor. Cel mai bine se potriveste cu pastele Barilla Mezze Penne.

Sos Arrabbiata – ardeiul picant incalzeste rosiile dulci Datterini, cultivate special pentru sosurile Barilla. Este realizat fara conservanti sau coloranti artificiali, ce invaluie pastele intr-o reteta unica si delicioasa.

Sos Barilla Olive – maslinele negre si verzi sunt calite cu capere, ceapa si vin alb, impreuna cu rosiile taiate cubulete. Acest sos italian de la Barilla poate fi consumat cu orice sortiment de paste.

Asadar, acum stii care sunt sortimentele de sosuri italiene care au facut istorie in lumea intreaga, alaturi de celebrele paste Barilla. Alege-l pe cel pe care il preferi si creaza cea mai buna reteta de paste care sa atraga toti oaspetii la masa. Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s