Linguine lamaie si piper cu ton

Posted on

Am introdus recent o noua categorie pe site-ul nostru www.italianshops.ro : Produse Gourmet. O categorie dedicata produselor alimentare italiene de inalta calitate, provenite din munca unor intreprinderi individuale sau societati agricole italiene, care respecta intru totul traditiile si retele culinare, utilizand cele mai calitative materii prime. Putem afirma chiar latura biologica a acestor produse, insa preferam sa ne adresam in primul rand consumatorilor gourmet, celor ce le place sa manance sanatos, sofisticat si bine.

Vom incerca a prezenta pe acest blog finalitatea acestor produse prin cateva retete, autentice, probate de noi insasi, combinand aceste produse goumet intre ele, dar si cu alte produse alimentare ce fac obiectul de activitate in magazinul nostru.

Pentru inceput am optat pentru Linguine din grau dur, cu germeni de grau, cu lamaie si piper combinate cu ton. De altfel este una din cele 2 retete recomandate de producator pe ambalaj. Incercati-o , mai ales daca doriti sa va surpindeti oaspetii la masa.

 

Am folosit pulpa de rosii de la Mutti(200g), ulei de masline extravirgin Dante, si ton decongelat, insa se poate opta foarte bine si pentru tonul in ulei. Noi, recomandam File de ton de la Rio mare in ambalaj de sticla la 180g.

WP_20160605_10_48_21_Pro

Modul de preparare e foarte simplu: se taie tonul fășii mici, se adauga in uleiul incins , in care in prealabil am pus 2 catei intregi de usturoi. Am adaugat jumatete de pahar de vin alb, sec. Imediat ce vinul s-a evaporat , am adaugat pulpa de rosii, completand cu sare dupa gust. Sosul rezultat e destul de modest, dar delicios.

Pastele se fierb in apa abundenta in care s-a adaugat mai intai sare. Fierb cam in 6-7 minute, rezultând ”al dente”. Le amestecam cu sosul in tigaie. Noua ne place sa le calim cateva minute, adaugand inca putin ulei de masline . Si iata rezultatul:

WP_20160509_12_06_20_Pro

Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s