Cum sa prepari un sufleu de parmezan reusit

Posted on Updated on

 

souffle4

 

Sufleul este unul din preparatele cele mai dificile pentru o gospodina , mai intai pentru ca se serveste cald, si daca nu e reusit , e greu sa gasesti scuze…E usor insa sa il prepari pana cand te perfectionezi : dulce sau sarat , este un preparat cu foarte multe combinatii , o gustare calda perfecta. De la sufleu de branza, la sufleu de ciocolata, sau combinatii cu ciuperci, legume, fructe, trufe negre,etc. Daca dorim sa preparam o gustare inedita si gustoasa putem alege una din aceste variante.

 

 

Vom detalia reteta noastra de Sufleu de parmezan .

Ingrediente

40 g unt

100 g parmezan intreg

200 g cascaval

250 ml lapte

3 oua

80 g faina

Nucsoara

Sare

Piper

 

Se prepara mai intai sosul besamel : se topeste untul la foc mic, se adauga faina , amestecand repede cu telul, pentru a nu face aglomerari. Se adauga laptele si se continua fierberea, pana cand se ingroasa suficient. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

 

souffle-al-formaggio-seq-11

 

Parmezanul intreg se rade si cascavalul la fel, dupa care se adauga in sosul cald inca.

Se separa albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile se amesteca in sosul precedent preparat. Amestecul se rastoarna in alt vas si se lasa sa se raceasca.

 

souffle-al-formaggio-seq-21

 

Se bat spuma albusurile , apoi se incorporeaza in amestecul racit,  cu ajutorul unei palete, amestecand usor de jos in sus. Se taie cateva fasii de hartie de cuptor, inalte 7-8 cm. si de lungimea formei in care dorim sa coacem sufleul. Daca il coacem in forme individuale mici, vom taia tot atatea fasii de hartie, le vom infasura in jurul formelor, legandu-le cu ata de bucatarie. Asta va face ca sufleul sa nu debordeze in timpul coacerii si sa se umfle doar in verticala.

 

souffle-al-formaggio-seq-31

 

Se unge cu ulei de masline forma in care coacem sufleul , se presara cu putin pesmet si se umple cu preparatul nostru doar pe 2/3.

 

souffle-al-formaggio-seq-41

 

Cuptorul trebuie incalzit , in prealabil, la 160 de grade.

Se coace sufleul timp de 35 de minute, fara a deschide cuptorul in acest timp. Odata copt , se stinge cuptorul si se lasa sa se racoreasca in cuptor 2-3 minute.

Se serveste cald !

 

Important :

  • Pentru coacere se folosesc vase de portelan sau pyrex;
  • Forma de coacere sau vasul se unge pana sus, asta il va ajuta sa se umfle;
  • Nu bateti prea mult albusurile: cu cat inglobeaza mai mult aer , cu atat se umfla mai greu sufleul;
  • Nu deschideti cuptorul in timpul coacerii, altfel sufleul se dezumfla;
  • Dupa coacere , sufleul se lasa se se tempereze in cuptor 2-3 minute;
  • Se serveste cald .

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s